De Blikopener yoga opleidingen


Leo XIII Straat 55 5046 KH Tilburg
0135356137 Klik om te bellen

Oudste erkende 500 u yoga opleiding
Adem als ondersteuning van de houding
Ruimte om jouw eigen yogapad te volgen

Over De Blikopener yoga opleidingen

Waarom is De Blikopener yoga opleidingen de beste keuze voor jou?

"Houding +Adem geeft Energie ". De Blikopener is een open yoga- en meditatiecentrum waar de vier-jarige docentenopleiding een belangrijke plaats inneemt. Deze deeltijd-opleiding, één van de oudste yoga-opleidingen in Nederland (sinds 1982) , wordt gegeven op avonden in de week, zodat dit praktisch goed te combineren valt. De Blikopener yoga op­leidingen zijn landelijk officieel erkend door de Vereniging Yoga-leerkrachten Nederland (V.Y.N.) en door de Europese yogafederatie (U.E.Y.). Verder participeert ze ook in de V.E.Y.0 (Verenigde Erkende Yoga Opleidingen).

Meer over De Blikopener yoga opleidingen:

De opleiding gaat er van uit dat Yoga een middel is om jezelf te onderzoeken. Het biedt je ook in deze tijd de mogelijkheid om meer over jezelf te begrijpen dan het bekende. Een middel ook, dat niet zal leiden tot een opeenhoping van ‘hoofd’-kennis maar eerder ons helpt het leven in al haar facetten aan te gaan. Juist door veel afleren maken we energie vrij waardoor levenskracht (prana) met steeds meer vreugde doorstroomt. De opleiding tot Hatha –en Rajayogadocent(e) is ontstaan vanuit de behoefte het ‘zelf’ beoefenen van yoga aan te wakkeren. Zo kunnen ervaring, inzicht en enthousiasme een liefdevol fundament worden in jouw leven, hetgeen je altijd door kunt geven. De opleiding wordt gegeven door Hans ‘t Hart, yoga en meditatieleraar sinds 1968, en Natasja de Senerpont Domis. Daarnaast wordt er lesgegeven door verschillende gastdocenten die zich op hun eigen wijze hebben gespecialiseerd. Alle docenten hebben tenminste een 4-jarige erkende opleiding afgerond. Naast de ervaring die voorkomt uit de eigen yoga-beoefening onderhouden de leraren hun vakkennis door regelmatige bijscholingen.

Wat kan De Blikopener yoga opleidingen je bieden?

In de Blikopener Yoga opleidingen zijn verschillende routes te volgen: de vierjarige Hatha Raja docenten-opleiding de meditatie-opleiding, yogaspecialisaties en de wekelijks Hatha yogalessen. In al deze lessen komt het gebruik of volgen van de adem terug: als ondersteuning in de houding, als instrument van voelen en als bron van levenskracht. Het "juiste" ademen kan orde en harmonie in ons lijf, ons denken, voelen en handelen brengen. Ademen is communiceren met de kosmos. Verruiming en bevrijding van de adem zal ons direct wijzen naar het ‘hart’ der dingen. Zo komen we in ‘tune’ met die bron die ons doet leven. De Blikopener opleiding specialiseert zich reeds 25 jaar in het ademprincipe.

Wie gingen je voor?

Het doel van de opleiding is de deelnemer/ster in contact te brengen met zichzelf, waardoor de levenskwaliteit vanzelfsprekend wordt of, beter nog: voelbaar wordt! Dit geeft ruimte, rust en intensiteit in de eigen beleving van yoga, maar ook inspiratie en creativiteit in het lesgeven. Het geven of nemen van yogalessen wordt dan een gelijkwaardig interactieproces van zelf communicatie door praktische beoefening. De mensen die deelnemen aan de activiteiten van de Blikopener zijn heel divers en komen uit heel Nederland. Ervaringen die vaak genoemd worden zijn: "warm bad", ruimte om jezelf te zijn en ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Foto's

Diensten

Hatha yoga
Mantra Yoga
Meditatie
Opleidingen
Proeflessen
Workshops en arrangementen
Yoga Nidra

Onze locatie

De Blikopener yoga opleidingen


Leo XIII Straat 55 5046 KH Tilburg
0135356137 Klik om te bellen