Terug

Helpt yoga urineverlies voorkomen?

Melanie

Goedemorgen,

 

Na een bevalling van een prachtige zoon heb ik helaas last gekregen van urineverlies, vooral tijdens het sporten. Eerst ging het nog wel, maar werd steeds erger. Na 8 maanden heb ik de, voor mij, moeilijke keus moeten maken om te stoppen met hardlopen, steps, aerobics en alles waar maar in gesprongen of hard gelopen word.  Heb verder geen andere klachten. Wel mis ik het enorm, actief sporten is mijn uitlaat klep!

 

Na die 8 maanden dus ben ik terecht gekomen bij een bekkenfysiotherapeute en volgens haar zijn mijn spieren sterk en onbeschadigd. Ik zou moeten leren ontspannen, m'n eigen lichaam beter leren kennen en ook haal ik verkeerd adem.

 

Iemand gaf me de tip Yoga te gaan doen. Helpt dit?? En zo ja wat voor soort??


1 Antwoord

Antwoord van de YogaHoos.

hallo Melanie,

Urineverlies is een vervelende kwaal, die helaas veel voorkomt na een bevalling. 

 Afgaand op wat de bekkenfysiotherapeute gezegd heeft, kan yoga jou goed helpen. Ik geef zelf Critical Alignment Yoga en therapie en dat zou goed aansluiten bij jouw klachten. in een 1 op 1 les kan gekeken worden hoe beweging in jouw bekken wordt doorgeven. Je krijgt daarbij een beeld welke voorkeuren je lichaam heeft en dat geeft weer informatie waar teveel of weinig beweging is. Daarna kun je met oefeningen je lichaam trainen om een betere samenwerking te verkrijgen.

Het is belangrijk bij Critical Alignment een positieve instelling te hebben. Je moet zelf regelmatig de oefeningen doen, in het dagelijks leven de oefeningen ook toepassen. Zo reageren spieren ook op spanningen en kun je een paar keer terugvallen in oude gewoontes. Denk daarbij bijvoorbeeld de gewoonte de bilspieren aan te spannen of de onderrug te hol te te trekken. 

 Voor meer informatie: www.deyogahoos.nl of op de site van critical alignment zelf: www.criticalalignment.nl

warme groet, 

Nicole