Terug

Hernia en pijn in de spieren aan de zijkant van mijn benen

Mevr.W.Bonten

Hallo,

Ik loop al heel lang met mijn rug. Wr is vastgesteld, dat ik een hernia had en tussenwervels schijf. Ik ben bij de de fysio geweest en niet veel geholpen, moest oefeningen doen van de arts. En daarna naar de chiropractor, het is iets verbeterd. Ik kan lopen, maar ik heb maar last van de spieren aan de zijkanten van mijn benen (had ik eerst niet). Ik doe oefeningen, maar iedere keer komt die pijn terug. Een stekende pijn, branderige pijn. De chiropractor zei een aanhechting van de spieren.

Naar de chiropractor en fysio ga ik niet meer..

Mijn vraag is helpt yoga.

Mevr. Bonten


1 Antwoord

Antwoord van "Een nieuwe Balans", Yoga En Massage

Beste mevrouw Bonten,

 

Een van de kenmerken van een rughernia is uitstraling naar de benen. Als je gedurende een langere tijd met dergelijke klachten rondloopt, kunnen je spieren gaan verkrampen als reactie op de (te verwachten) pijn wat an sich ook weer pijn/verzuring veroorzaakt. Zoals je ziet is dan het cirkeltje rond.

Yoga kan in dit geval een uitkomst bieden omdat je leert je spieren bewust te ontspannen en het handvatten kan geven om psychisch met de pijn om te gaan. Daarnaast bevorderd beweging de doorbloeding en krijgen de tussenwervelschijven de ruimte om voedingstoffen op te nemen waardoor een schijf zich sneller herstelt.

Iemand met een hernia mag gewoon aan yoga doen, maar er geldt zoals bij iedere beoefenaar de regel: blijf binen je grenzen en  als het pijn doet ophouden of de oefening minder intensief doen.

Ik zou je ook graag willen adviseren weer naar de huisarts terug te gaan en te vragen voor een rontgenfoto van de rug om te kijken hoe het er op dit ogenblik voor staat met de hernia. De huisarts kan ook helpen wb pijnbestrijding.

 

Ik hoop je vraag naar tevredenheid te hebben beantwoord.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marysia van Eijk

Yogapraktijk "Een nieuwe Balans", Eindhoven