Terug

Info yoga

erycka

Hallo,

Graag wil ik informatie over de verschillenden vormen van yoga en wat de specifieke verschillen zijn. Waarom zou iemand voor welke vorm van yoga kiezen...

hd voor uw antwoord (hd= hartelijk dank)

Erycka


2 Antwoorden

Antwoord van YourTrueBody

Er zijn veel verschillende vormen van yoga, varierend van yoga gericht op ademhaling en ontspanning (zoals o.a. Kundalini-yoga,  Raja yoga), actievere vormen zoals o.a. Iyengar yoga, Power yoga, Bikram yoga (die werkt met 26 steeds dezelfde houdingen in een heel erg warme ruimte, zodat je gaat zweten) De fysieke houdingen, asana's genoemd, worden onder de noemer hatha yoga gebracht, al zijn er onderling veel verschillen. De benaderingen varieren van zweverig, tot technisch tot zeer actief. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is yoga,  zonder de juiste techniek beoefend, niet ongevaarlijk. Daarom vind ik het beter een lera(a)r(es) te kiezen die niet alleen langer ervaring heeft, maar ook mensen persoonlijk coacht omdat elk lichaam anders is en een andere benadering behoeft. Verder ervaar ik Alexandertechniek (een methode die je leert je hele bewegingspatronen en houding effectiever te benaderen door uit te gaan van de balans van het hoofd op de wervelkolom) als een hele goede ondersteuning bij yoga. Voorzover ik weet zijn er hier nog niet zoveel mensen die yoga en Alexandertechniek trachten te combineren. Uiteindelijk wil je geen acrobaat worden maar je goed voelen in je dagelijks leven.


Antwoord van "Een nieuwe Balans", Yoga En Massage

Hoi Erycka,

 

Als je globale info wilt over verschillende vormen van Yoga dan zou je kunnen kijken abc-van-yoga.nl.

Maar zoals men altijd zegt: Er zijn net zoveel vormen van yoga als dat er docenten zijn. Je kunt er erg veel over lezen en googlen maar de beste manier om erachter te komen of een yogavorm bij je past is door het te ondergaan. Op de site van een docent zie je vaak wel wat de intensiteit van de les is. Geef in je eerste contact met de docente aan wat je  (leer)doel is en wat je evt lichamelijke beperkingen zijn zodat de docent jou in de eerste les passend kan begeleiden.

 

Veel succes met je zoekactie,

 

Met vriendelijke groet,

 

Marysia van Eijk