Terug

Wat voor soort yoga is goed voor mij?

Cindy

Goedemiddag,

 

Ik ben een vrouw van bijna 40. Op dit moment be-oefen ik sporten zoals hardlopen en spinning maar ik zit al een tijd te denken om ook yoga hierbij te gaan doen. Vooral omdat ik alleen mijn onderkant van mijn lichaam nu train maar ik de bovenkant ook wat strakker wil maken/houden. En om wat rust te creeren in mijn hoofd en lichaam dmv yoga. Wat is nu een goed soort yoga voor mij om te doen? Ik snap dat je er niet echt van afvalt, dat hoeft ook niet maar is er een yoga die je spieren/lichaam strakker maakt?

 

Hartelijk bedankt voor het antwoord.

Grtn

Cindy


1 Antwoord

Antwoord van Club yoga Leeuwarden

Hoi Cindy,

Je bent sportief aangelegd, en je wilt yoga gaan doen voor de lichamelijke effecten, maar ook psychische effecten.

Yogalessen zoals ashtanga vinyasa yoga, vinyasa flow, flow yoga, power yoga of misschien zelfs Bikram yoga (maar dit is niet overal te vinden in NL) zullen je waarschijnlijk wel aanspreken.

Omdat je zeer actief met je lichaam bezig bent bij deze yogavormen, zul je ook geestelijk tot rust te komen. Je hebt eigenlijk geen tijd om na te denken over je dagelijkse zorgen en de constante 'flow' in deze lessen hebben een meditatief effect.

Ik wil je adviseren om ergens proeflessen te gaan doen. In het begin zul je misschien het idee hebben dat je het niet kan bijbenen, maar na een 5 lessen is dit alweer heel anders.

Succes met je zoektocht,

 

Rianne Hoekstra

Club yoga